21 Grams (2003)




BETYG 5
 
 

 
 

 
 

 
 
 
Regissör: Alejandro González Inárritu
 
Manus: Guillermo Arriaga
 
Roller: Sean Penn, Naomi Watts, Benicio del Toro,
Charlotte Gainsbourg
 
Foto: Rodrigo Prieto
 
Klippning: Stephen Mirrione
 
 
En mycket stark historia som inte är klippt i kronologisk ordning. Filmen hoppar mellan nutid och dåtid och mellan tre olika historier, men det är inga problem att hänga med. Vi följer tre familjers liv. Paul Rivers (Sean Penn) är hjärtsjuk och behöver ett nytt hjärta om han inte ska dö inom en månad. Hans fru vill att de skaffar barn, via insemination om det inte går på annat sätt.

Jack Jordan (Benicio del Toro) är en f.d. drogmissbrukande kriminell och straffad, som blivit kristen och försöker leva ett vanligt liv med sin fru och sina barn.

Christina Peck (Naomi Watts) är också en f.d. narkoman som tillfrisknat och är nu en lycklig hemmafru och har två döttrar och en stödjande make..

Dessa tre personers liv kommer att förenas genom en olycka som kommer att växa till en fruktansvärd tragedi.

Regissören Alejandro González Inárritu har gjort en mycket stark film som han följde upp med "Babel" också den en mycket stark film. Sean Penn är som vanligt mycket bra och Naomi Watts får här sitt genombrott som karaktärsskådespelerska, hennes fruktansvärda sorg kan man inte värja sig emot. Hon är närvarande i varje sekund av filmen. Och blev också nominerad till en Oscar. Filmen sitter kvar ett bra tag efter slutbilden.






 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

Läs mera om regissören och hans andra filmer på Regilexikon




 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0