Hesher (2010)

 

 

 

BETYG 4

 

 
 

 
 

 
 

 
 
Regi: Spencer Susser
 
Manus: Spencer Susser
 
Roller: Joseph Gordon-Levitt, Devin Brochu, Natalie Portman
 
Foto: Morgan Susser
 

Joseph Gordon-Levitt gör sitt livs roll som den arga Hesher. Han hatar världen, röker som en borstbindare och gillar porr och explosioner. En dag flyttar han in hemma hos TJ som precis förlorat sin mamma i en bilolycka och vänder upp och ner på familjens tillvaro.

 

Om man tittar på omslaget kan man tro att detta är en billig amerikansk actionrulle. Men istället är det en mycket finstilt film med många bottnar.

 

TJ;s mamma har dött och hans pappa är förlamad av sorg. Farmor försöker hålla ordning på hemmet men det förfaller mer och mer. Då dyker Hesher upp och flyttar in. Ingen bryr sig. Med sina galna påhitt lyckas han till slut rucka på familjens förlamning och få dom att börja leva igen. Det är en tragisk historia men med mycket hjärta och humor.

 

Joseph Gordon-Levitt är mycket bra som den galna Hesher som inte har några gränser och gör vad som faller honom in.. Natalie Portman gör en mindre roll mycket finstämt och känsligt. Hon har även producerat. Det är roligt att se hur hon delar upp sina roller mellan storfilmer och som här mindre independetfilm. De övriga skådespelarna gör också mycket trovärdiga insatser. Jag blev mycket positivt överraskad.

 

 

 

 

Hela Filmen

 

 

 

 


 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Läs mera om regissören och hans andra filmer på IMDB

 

 
 

 

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0