Förvisningen (2007)

 

 

BETYG 5

 
 

 
 

 
 

 
 
Regi: Andrei Zvyagintsev
 
Roller: Maria Bonnevie, Aleksandr Baluyev, Konstantin Lavronenko
 
Manus: William Saroyan, Artyom Melkumian
 
Foto: Mikhail Krichman
 
En ung familj flyttar ut på landsbygden i hopp om att komma närmare varandra. Men när hustrun avslöjar en mörk hemlighet ställs kärleken på svåra prov. Priset för ett misstag kan vara högt, men ibland kostar det ännu mer att förlåta.

 

I denna film utforskar Andrey Zvyagintsev en av de mest komplicerade, komponenterna i den mänskliga tillvaron: familjen. I debutfilmen "Återkomsten" fokuserade han på relationen mellan far och son, men protagonisterna i "Förvisningen" är istället man och hustru.

 

Maria Bonnevie spelar här en ogift olycklig kvinna. Samtidigt är hon en underbar och omsorgsfull mor som älskar sina barn och beskyddar dem. Barnen gör att hon inte lämnar maken. Maria är mycket bra, gör sin roll på ryska bara det en prestation.

 

Fotot är mörkt och dramatiskt och mycket vackert. Musiken är bra och spelar en viktig roll. Handlingen förs framåt i ett mycket långsamt tempo, men det blir aldrig tråkigt. Spänningen hålls vid liv av varje liten rörelse. Det är poetiskt och vackert, dramatiskt och mörkt.

 

Andrey Zvyagintsev första film hette "Återkomsten" och var mycket bra. Gillade man den så kommer man att även gilla denna. Ska bli väldigt spännande och se vad han kommer att göra i framtiden.

 

 

 

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

 

 

Läs mera om regissören och hans andra filmer på Regilexikon

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0